וואטסאפ הפכה בשנים האחרונות לכלי תקשורת יעיל לעסקים, זה שמאפשר לתקשר בדרך מהירה, לשלוח חוזים, טפסים, לדבר עם צ׳אט בוטים ובכלל להעביר ללקוחות כל סוג של מידע במהירות. היתרונות הרבים של התקשורת דרך הוואטסאפ, יצרו לא מעט פיתוחים רשמיים המאפשרים להטמיע וואטסאפ ארגוני ופשוט להגיע לליבו של הלקוח בדרך החדשה.
אלא מה, חברת Meta שבבעלותה וואטסאפ, פייסבוק ואינסטגרם, מעוניינת לייצר סינון ראשוני כדי להימנע מעסקים שאינם רשמיים לתקשר בדרך חכמה עם לקוחות, ולכן כל עסק או ארגון המעוניינים להטמיע כלי וואטסאפ רשמיים כמו צ׳אטבוטים, וואטסאפ ארגוני, חנות אונליין דרך וואטסאפ ופיתוחים שונים, זקוקים לבצע אימות לחשבון ולעמוד בקריטריונים ובמדיניות הקשוחה של חברת Meta.
מכאן נוצר אימות חשבון ביזנס מנג'ר
אתם בטח מכירים את האימות לקבלת ווי כחול באינסטגרם, זה שמאשר זהות אישית של ידוענים. בדיוק כך משמש אימות חשבון עסק, רק כאן אנחנו מדברים על תהליך הרבה יותר מורכב, הדורש לאמת את העסק שברשותכם ולהגיש בקשה המלווה במסמכים והוכחות לקיום העסק. במילים פשוטות, אימות חשבון ביזנס מנג'ר בודק שאכן הוואטסאפ שייך לארגון ממשי ועומד בקריטריונים.
איך התהליך עובד ואיך מאמתים את העסק?
כדי לאמת את העסק, Meta דורשת תיעוד של העסק כמו תעודת התאגדות או רישיון עסק ודורשת גם גישה לדומיין של העסק או של האתר, או לחלופין הוכחת גישה בדרכים נוספות. תהליך האימות בסופו של דבר נועד לאמת את שני הפרמטרים העיקרים הבאים:
- האם העסק בעל ישות משפטית, כלומר רשום כהלכה ברשויות מקומיות רשמיות ויש לו מספר טלפון או כתובת דואר רשמיים.
- בדיקת אימות גישה לעסק, כלומר האם הוא מסוגל לקבל קוד אימות למספר הטלפון מסוים או לכתובת הדוא"ל של העסק שלך, או לחלופין לבצע אימות דומיין כדי לספק הוכחת גישה.
נציין כי ישנם עסקים מסוימים שיאלצו לבצע אימותים נוספים בהתאם למדיניות של Meta.
האם כל עסק יכול לקבל אישור רשמי?
לא. ל Meta יש מדיניות קשוחה מאוד, ולכן כדאי להכיר אותה לפני שמתחילים את האימות. בגדול, נסביר שעסק לגיטימי יוכל לקבל אישור רשמי, אבל ישנם תחומים מסוימים שלא יוכלו. נסביר שלא כל עסק צריך לעבור אימות עסקי, אלא אם כן הוא מעוניין לקבל גישה למוצרי וואטסאפ רשמיים ולתוכנות פיתוח ייחודיות כמו וואטסאפ ארגוני, צ׳אטבוט בוואטסאפ ועוד.
סוגי העסקים שלא יורשו לקבל אימות, הם כאלה שעוסקים בתחומים הבאים:
- מכירת מוצרים או שירותים לא חוקיים כמו סמים וקנאביס (עם מרשם או בלי), ציוד לסמים וטבק או מוצרי טבק, מכונות גלגול, סיגריות אלקטרוניות וכו׳.
- עסקים העוסקים באלכוהול מכל סוג.
- תוספי תזונה לא חוקיים או לא מאושרים (לפי שיקול דעתה של ווטצאפ).
- עסקים מתחום הנשק, תחמושת או חומרי נפץ, זיקוקים ומופעי זיקוקים.
- מכירות בעלי חיים, טיפוח בעלי חיים, וטרינרים ועסקים המוכרים מוצרי עור ופרווה.
- מוצרים הקשורים לאמצעי מניעה, שיפור המיניות או שירותים בעלי רמיזה מינית, היכרויות וכו׳.
- מכשור רפואי ושירותי גמילה מעישון.
- הימורים ומוצרי קזינו.
זוהי רשימה מתומצתת, ולכן מומלץ להיכנס למדיניות של ווצטאפ ולקרוא בעיון רגע לפני שמתחילים את ההליך. לקריאת המדיניות
האם אפשר לבצע אימות באופן עצמאי?
אפשר, רק התהליך מורכב מאוד ודורש מילוי שאלון בצורה מדויקת והבאת מסמכים רלוונטיים בהתאם לדרישות של וואטסאפ. כיום כ-90% מבעלי עסקים המבצעים זאת באופן עצמאי מקבלים סירוב, ולכן מומלץ לבצע את התהליך עם חברה המתמחה בתחום שתוכל לסייע לכם לעבור את האימות בדרך מהירה וודאית.